Over ons

Over Vlasmarkt Bewindvoeringen

Bij Vlasmarkt Bewindvoeringen weten wij hoeveel onrust het kan geven als uw financiën niet op orde zijn, als u stress ervaart van post of als aanmaningen maar blijven binnenstromen.

Ook beseffen wij dat het een grote stap is om hiervoor hulp in te schakelen en uw administratie uit handen te geven. Om verschillende redenen kan het wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn om uw financiën (tijdelijk) te laten beheren door een bewindvoerder.

Vlasmarkt Bewindvoeringen helpt u graag uw financiën weer inzichtelijk en stabiel te krijgen, zodat bij u de dagelijkse spanning weg valt en rust terugkeert.

Vlasmarkt Bewindvoeringen werkt met vier professionele bewindvoerders met jarenlange ervaring in de sociaal-juridische hulpverlening.

Onze naam is ontstaan omdat we voortvloeien uit het vroegere Bureau voor Rechtshulp op de Vlasmarkt in Middelburg. Later werd dat Vlasmarkt 28 Advocaten. Ons kantoor zit niet meer op de Vlasmarkt maar Vlasmarkt Bewindvoeringen is een begrip in Middelburg en omstreken geworden.

Wij zijn aangesloten bij de landelijke brancheorganisatie voor professionele bewindvoerders; de NBBI.

Werkwijze

U kunt ons inschakelen als u zelf beschermingsbewind nodig heeft, maar een partner, familieleden tot in de vierde graad of hulpverleners kunnen ons ook benaderen. Bel ons gerust om uw situatie of die van uw naaste te bespreken.

Wij plannen graag een intakegesprek met u in. Dat gesprek is vrijblijvend en gratis. Wij nemen alle tijd om (thuis of op kantoor) naar uw verhaal te luisteren en zullen u adviseren of bewindvoering passend is bij uw situatie.

Wanneer u kiest voor bewindvoering, vullen wij samen met u de aanvraagformulieren in en geven die persoonlijk af bij de rechtbank. Soms plant de rechtbank een korte zitting in om zeker te weten dat u voor bewindvoering kiest en dat u goed weet wat bewind voor u betekent.

Nadat we door de rechtbank benoemd zijn als bewindvoerder, regelen wij bij de bank dat er beheer- en leefgeldrekening komt. We maken een budgetplan en starten met weekgeld; nu zult u merken dat er rust komt. Post van instanties en van schuldeisers valt niet meer bij u op de mat maar bij ons.

Als er schuldeisers zijn, schrijven wij die aan. Indien nodig leiden wij mensen toe naar schuldhulpverlening. Waar mogelijk, treffen wij zelf betalingsregelingen met schuldeisers.